Analys av Dagens Fråga: Tufft beslut på river

Speciellt som vi själva har 99 och blockar den handen. Det enda vi slår är 88 eller överkort. Med hans blixtcheck på flopp och sedan bet hela vägen så tror jag att vi är väldigt slagna här.

Dom flesta överpar c-bettar ju dom flesta spelare oavsett brädan är torr eller inte. Men en tight spelare, eller en spelare med ett väldigt gott självförtroende spelar på det här sättet med AA och TT.

En övertight spelare kan också checka JJ, KK och QQ just för att han är rädd för att vara slagen. Men han kommer inte att folda även om du hade bettat på flopp. Det finns ju en möjlighet att han har överkort med flushdrag på turn och därför semibluffar, men den risken tar jag inte i en turnering. Jag tycker att handen är felspelad på flopp från vår sida och gillar inte hur den utvecklas.

Personligen så hade jag bettat 99 för att ta reda på vart jag står och tvinga min motståndare att ta ett beslut redan på floppen. Har han inte mig slagen så vill jag heller inte trassla till handen längre än så och få honom att vika redan där.

Men nu när handen tydligen ska fortskrida hela vägen till river så är det BLIXTPASS för min del. Jag känner att jag är slagen av för många händer för att kunna syna något som jag upplever som ett alarmerande valuebet.

Det är vad jag tror i alla fall. Hur tycker ni?Ni kan gå direkt till frågan och svara själva och även läsa hur PokerListings amerikanska experter ser på handen. Eller så kan ni skriva om era tankar om handen och min analys i kommentarsfältet här i bloggen. hugs dilba

Besök www.pokerlistings.se