Avancerad Strategi

Att vara framgångsrik i Texas Hold’em kräver en hel del list.

Stjäla blinds

Att stjäla blinds eller försöka stjäla blinds är när en spelare i sen position är det bäst att gå in i potten och höja. För att detta ska fungera måste du studera dina motståndare och veta hur de spelar. Vissa spelare kommer att försvara sina blinds genom att alltid syna en höjning. Självklart kan du inte stjäla deras blinds, om det är så de spelar .

Att stjäla blinds händer mycket mer i ”no – limit Hold’em” än i ”limit Hold’em” eftersom du kan göra en tillräckligt stor höjning i no- limit och ofta köra blinds ut ur handen. Jag rekommenderar inte att försöka stjäla blinds väldigt ofta utan en fast hand. Eftersom många spelare försöker stjäla blinds och de flesta spelare inte respekterar en höjning från denna position och kommer att syna med marginella händer. Det är därför erfarna spelare gillar att prova att stjäla ibland från en plats till höger om given.

Stjäla knappen

Som tidigare diskuterats , är sist att agera är en stor fördel i Hold’em. Att stjäla på knappen är när en spelare i mitten till sen position kommer in i potten med en höjning i hopp om att tvinga spelarna mellan honom/henne och blinds att lägga sig. Än en gång , observera dina motståndare för att få en uppfattning om detta kan fungera. Vid denna tid kan du vara trött på att studera dina motståndare . Icke desto mindre , att vara en toppnivå pokerspelare är det en färdighet som du måste hela tiden utvecklas.

Raising

Det finns bara två skäl att höja i Hold’em: bygga potten eller höja genom att tvinga motståndarna att lägga sig. Ett bra exempel på att höja för att minska motståndet är när många spelare ser floppen och du fårbästa par med en chans att dra till en bättre hand . Till exempel : Du håller K – J och floppen är Q – J – 3.

Du har ett mellanpar med en dragning till en flush och chans att dra en stege. Du bör alltid satsa denna hand om många spelare vill se floppen och du är den första spelaren att agera. Ibland kan du vinna handen eftersom alla dina motståndare lägga sig men ofta blir spelare som innehar en dam eller bättre kommer att syna i denna situation. Andra kommer att lägga sig eftersom du visar styrka genom att satsa. Det betyder oftast att någon har en uppsättning eller topp-par med en bra kicker är det nästan alltid korrekt att syna höjningen eftersom det finns många kort som kan hjälpa dig.

En situation där ni kan bygga potten är när du tror att du har den bästa handen och en spelare satsar mot dig , du synar och en spelare efter dig höjer och den första spelaren visar. Du kan höja i detta läge och för det mesta kommer motståndare att syna din höjning eftersom de har investerat två satsningar.

Isolera en motståndare

Ett skäl för en höjning är att isolera en motståndare. Genom att höja vid en viss tidpunkt kan du få alla att lägga sig med undantag av en motståndare. Den idealiska möjligheten att göra detta är när en motståndare höjer med stora belopp innan någon synar och du är nästa person att agera. Din reraise kommer ofta att tvinga alla andra att lägga sig och på så sätt isolera den ursprungliga höjaren. Detta skapar tre fördelar för dig: Du har position; du spelar heads – up; och du har visat styrka. Gör detta om du har en stark hand och / eller du känner att du kan spela ut din motståndare.