Mikrouttryck.

Att kunna hantera sina känslor är oerhört viktigt när man spelar poker. Många spelare förlorar multum på tilt eller oförmågan att kunna se på sig själv utifrån och då också beakta andras känslor.

I livepoker handlar väldigt mycket av spelet om att sätta folk på händer och läsa av bluffar. Sen vad du gör med den informationen är nästa steg. Låt säga att du ser att din motståndare inte riktigt trivs med sitt bet. Kanske faller kroppen ihop lite helt plötsligt.

Kanske har han eller hon en väldigt hög puls. Kanske ser du i ansiktet att det rycker lite i ögonbrynen eller kanske undviker han eller hon ögonkontakt.

Kanske frågar du honom eller henne en mycket enkel och rak fråga och personen i fråga får svårt att fokusera därför att hen är fullt upptagen med att dölja något annat som upptar hela den personens energi. Som att dölja något. Vad gör du då? Vad har du själv till exempel i det läget?Finns det något utrymme för att bluffa tillbaka. Kanske vet din motspelare att hen bluffar eller känner sig svag i handen, men samtidigt så har du själv en svagare hand.

Kanske bör du då i stället slå om och få din motståndare att vika en hand som i slutänden är starkare än din egen?Hur som helst. För att kunna göra den här typen av spel så måste du förstå dom signaler som du får just då och för att kunna göra det så måste du jobba på din EQ.

Att läsa av människors ansiktsuttryck och mikronervimpulser är något som Ake Stregnell är expert på. Jag har fått ihop, utan större ansträngning, 8 personer som vill försöka samla till en föreläsning med honom.

Om det är några här som läser detta som också vill haka på så hojta till. Jag tycker själv att sånt är superspännande. När jag spelar så frågar folk mig hur jag kunde göra vissa syner. Jag tror att många kan känna på sig saker när dom spelar, om sina motståndare, som dom inte kan förklara.

Men någon slags magkänsla säger dom att något inte stämmer med den bild dom har fått uppmålad framför sig. Dom kan inte förklara varför. Men det kan jag hur märkligt det än låter ibland. Givetvis har man fel ibland, men i längden har det visat sig ge mycket mer än dom få gånger man har haft fel.

Varför? Jo för kroppen ljuger inte. Eller som när din motståndare överspelar svag för att du ska syna. Jätteteater, men andningen är lugn inte ansträngd. Du minns att det där lugnet kom på turn, eller fanns redan på flopp. Sen plötsligt på river så känner din motståndare sig svag??

Kom igen. Det är ju precis det här som är poker. Beteendevetenskap. Och precis det här som Åke är så bra på.hugsdilba

Besök www.pokerlistings.se