Guide till Texas Hold Em

Texas Hold em är det i särklass populäraste pokerspelet i världen idag. Detta gör att de allra flesta pokerspelare provar på detta någon gång, samt att de flesta nätpokerrum har detta spel i sitt spelutbud.

Dock erbjuder inte alla pokerrum samma Texas Hold em möjligheter. Bland annat kan det vara något svårare att hitta pokerrum som erbjuder Texas Hold em med högre stake som har många spelare. Limitspel är också lite svårare att hitta än no limit-spel, och letar man efter olika Texas Hold em turneringar varierar utbudet väldigt mycket.

Hur blir man bra på Texas Hold em?

Vem som helst kan i regel lära sig reglerna för Texas Hold em ganska snabbt, men att lära sig spelet så till den grad att man blir riktigt bra på det, tar betydligt längre tid. Texas Hold em är nämligen inte bara ett mycket roligt spel, det är även ett mycket krävande spel, som kräver att man tänker på både sannolikhet, psykologi, pottodds och mycket annat.

Men för att överhuvudtaget komma igång med att spela bör du förstås alltid börja med att lära dig reglerna och grundläggande strategier för Texas Hold em spel. Det är även bra att ta en titt på de olika varianter av Texas Hold em som man som spelare har att välja mellan, samt att jämföra med andra pokerspel, för att se om Texas Hold em verkligen är det spel som passar dig bäst.

Glöm inte heller att du även kan spela gratis Texas Hold em spel för att komma igång, om du inte vill spela för riktiga pengar med en gång. På så vis har du tid på dig att öva upp dina kunskaper och färdigheter lite, utan att behöva riskera att förlora pengar.

Fasta dock inte i ”gratis spelen” allt för länge, eftersom det trots allt är en helt annan grej att spela Texas Hold em poker för riktiga pengar i slutändan.

När du väl börjar spela för riktiga pengar, är det dock mycket viktigt att du gör detta på rätt nivå. Överskatta inte dig själv, utan lägg dig på en låg nivå i början om det behövs. Du kommer att avancera så småningom!

Bekanta dig med de olika hjälpmedel som finns för pokerspel i allmänhet, samt för Texas Hold em i synnerhet, inklusive pottodds program, strategiguider och annat.

Vilken är den bästa spelstilen för Texas Hold em?

Det finns egentligen ingen spelstil för Texas Hold em som är ”bäst”, istället finns det massvis med bra spelstilar, som lämpar sig olika bra för olika situationer och olika spelare.

Bonustips!

Pokerböcker är ett utmärkt sätt att lära sig mer om Texas Hold em samt hur man spelar det mer framgångsrikt.

Försök alltid använda en pokerbonus när du ska spela Texas Hold em på nätet. Detta gör att din spelkassa växer betydligt. Tänk dock på att alltid läsa igenom bonusvillkoren för bonusen, så att du vet hur den fungerar, samt på att det finns flera olika typer av bonusar.

Riktigt duktiga spelare för dagbok över sina spel, med uppgifter om hur länge de spelar, var, för vilken insats, samt hur det gick. På så vis är det lättare att analysera sina egna spel i efterhand, och lära sig av detta. Om du tycker att detta är tråkigt att göra för hand, finns det även speciella spelprogram du kan skaffa för att göra detta.