Kontantspel

Kontantspel i poker kallas även för ringspel, och det är en mycket lättförståelig variant av pokerspel, eftersom man då spelar med riktiga pengar direkt. Med andra ord innebär detta att valören på varje spelmark motsvarar den verkliga summan i riktiga pengar.

En annan sak som skiljer kontantspel i poker från andra typer av pokerspel är att varje hand spelas för sig, och att du på grund av dig kan känna spelet, samt ansluta dig till spelet precis när du vill.

Insatserna i ett kontantspel ändras och ökar inte heller under spelet, utan spelarna spelar med samma insatser och på samma nivå hela tiden, alternativt tills att samtliga spelare är överens om att höja insatserna.

På grund av dessa skillnader menar många att kontantspel är mer krävande och kräver betydligt mer skicklighet än andra spelformer.

Vilka fördelar har kontantspel?

Om du spelar i turneringar kan du flyttas under turneringens gång och kan därmed inte påverka din egen placering. Du spelar även mot olika spelare hela tiden, medan kontantspel har den fördelen att du kan spela mot samma grupp av spelare under en längre tid. Detta gör det betydligt lättare att läsa de andra spelarna, samt att upptäcka mönster i deras spel.

Det gör det dessutom lättare för dig själv att skapa en viss image eller bluffa om du vill det.

Dessutom är det förstås alltid en fördel som pokerspelare att variera sig och prova på nya saker för att vidareutveckla sitt spelande. Kontantspel är framför allt ett bra hjälpmedel för dig som vill utveckla dina kunskaper kring de psykologiska aspekterna av poker.

Var hittar man kontantspel?

Kontantspel finns hos alla de största pokerrummen, eftersom de är mycket populära och drar många spelare, så du kan antingen gå in direkt på ditt favoritpokerrum för att hitta dem, eller så kan du använda dig av en sökmotor för att hitta pokerrum som har många kontantspel.

Vad behöver man veta för att spela kontantspel?

För det första bör du försäkra dig om att du verkligen förstår skillnaderna mellan kontantspel och turneringsspel. Läs därför på om detta tills du har detta klart för dig.

För det andra kan det vara bra att bekanta sig med de speciella strategier du kan använda dig av under kontantspel. Det finns många guider till detta på nätet, så läs igenom åtminstone ett par för att komma igång. Även dessa guider hittar du enkelt via sökmotorer.