Pokerturneringar

Poker turneringar är ett utmärkt sätt för poker spelare att öva upp sina pokerkunskaper och bli bättre poker spelare. Men har man inte deltagit i pokerturneringar tidigare kan detta kännas lite skrämmande som nybörjare. Därför kommer här några bra spelråd för poker turneringar, speciellt för nybörjare:

Bestäm dig innan turneringen för vad ditt mål med turneringen är. Vill du få erfarenhet av turneringsspel? Vinna en viss summa? Eller vad vill du egentligen? Genom att ha din målsättning klar och tydlig för dig själv, är det lättare att planera ditt spel så att du uppnår just detta mål, och inget annat. Detta kan även vara avgörande för vilka typer av turneringar du bör delta i, då olika pokerturneringar är olika bra lämpade för olika målsättningar, och det underlättar även för dig när det gäller att fokusera på rätt saker under turneringen.

Du bör även sätta upp en spelplan för hur du tänker spela pokerturneringen. Det är dock viktigt att denna plan inte är satt i sten, utan kan ändras vid behov.

I början av en turnering bör man ta det lite lugnt och spela säkert, eftersom man fortfarande har ganska många marker, framför allt sett i förhållande till de aktuella mörkarna. Därför bör man inte satsa på att bygga väldigt stora potter eller ta för stora risker, eftersom detta kan riskera din framtid i turneringen. Givetvis gäller detta dock inte om du skulle få väldigt bra händer i turneringen, men annars bör du undvika allt för riskfyllt och aggressivt spel i början av turneringen.

När din trave spelmarker däremot börjar bli väldigt liten, bör du istället försöka gå all in vid ett lämpligt tillfälle, förutsatt att du är den första som gör detta.

Om du i slutet på turneringen har en stor trave marker, bör du även försöka sno mörkar från andra spelare, som har väldigt mycket mindre marker, och är lite desperata i sin kamp i att försöka komma länge i turneringen. Detta gör nämligen ofta att de spelar lite mindre genomtänkt, vilket den med många marker kan dra nytta av.

Dock bör du försöka växla tempo i ditt spel när det är möjligt och lämpligt, för att förvirra motståndarna. Använd dock i övrigt den spelstil och de strategier du känner dig mest bekväm med, eftersom det även i turneringar är viktigt att känna sig bekväm med hur man spelar, och även säker på sin egen förmåga.

Räkna med att andra spelare kommer att börja spela mer tight i slutet av turneringen och anpassa ditt spel efter detta.

Öva gärna med mindre turneringar där insatserna är lägre till att börja med, för att skaffa dig erfarenhet innan du ger dig på de riktigt stora turneringarna.

Under själva turneringarna är det även bra om du utnyttjar tillfället att spela med andra, förmodligen mer rutinerade pokerspelare (som ofta gillar turneringar, framför allt sådana som nybörjare gillar att spela) till att försöka lära dig av dem. Observera och analysera därför det som händer och sker även i inlärningssyfte.